官方真题Official2托福听力Lecture2答案解析
第1题:主旨题
正确答案:D
对应原文:0'57"-1'5" 1'32"-1'56"Today we’ll continue talking about useful fibers, and we’ll begin with a fiber that’s commonly known as “Manila hemp.”......
They can easily be several feet in length and they’re also very strong, very flexible. They have one more characteristic that’s very important, and that is that they are exceptionally resistant to salt water. And this combination of characteristics—long, strong, flexible, resistant to salt water—makes Manila hemp a great material for ropes, especially for ropes that are gonna be used on ocean-going ships.
解析:教授说今天我们要讲有用的纤维。总览全文,一直在讲马尼拉麻绳的应用。
第2题:目的题
正确答案:B
对应原文:0'15"-0'39"Um, I was hoping to have your exams back today, but, uh, the situation was that I went away for the weekend, and I was supposed to get in yesterday at five, and I expected to fully complete all the exams by midnight or so, which is the time that I usually go to bed, but my flight was delayed, and I ended up not getting in until one o’clock in the morning. Anyway, I’ll do my best to have them finished by the next time we meet.
解析:教授提到她周末离开的事情,就是为了向大家道歉,没有完成自己的工作。
第3题:推断题
正确答案:B
对应原文:1'17"-1'26"The “Manila” part of the name makes sense, because Manila hemp is produced chiefly in the Philippine Islands and, of course, the capital city of the Philippines is Manila.
解析:之前教授提到,出于一些奇怪的原因很多人认为尼马拉大麻是一种大麻类的植物。实际上,他是香蕉家族的。甚至它有小小香蕉形的果子。它的部分名字有道理。因为马尼拉大麻原指菲律宾首都马尼拉。可以推断出,教授认为后面的大麻两个字,不合适。
第4题:目的题
正确答案:A
对应原文:2'14"-2'40"If you’ve ever been to San Francisco, you know that the Golden Gate Bridge is red. And it’s red because of the zinc paint that goes on those stainless steel cables. That, if they start at one end of the bridge and they work to the other end, by the time they finish, it’s already time to go back and start painting the beginning of the bridge again, because the bridge was built with steel cables, and steel cables can’t take the salt air unless they’re treated repeatedly with a zinc-based paint.
解析:这里教授提到的金门大桥,为了说明金属线的一个劣势,在盐水中容易生锈老化。
第5题:细节题
正确答案:C
对应原文:2'40"-2'57"On the other hand, plant products like Manila hemp, you can drag through the ocean for weeks on end. If you wanna tie your anchor to it and drop it right into the ocean, that’s no problem, because plant fibers can stand up for months, even years, in direct contact with salt water.
解析:大量船只使用马尼拉麻绳而不是金属缆绳的原因,就是因为它非常耐盐。
第6题:细节-多选题
正确答案:BD
对应原文:3'7"-3'21" 3'26"-3'33"Well, what you do is you extract these long fibers from the Manila hemp plant, and then you take several of these fibers, and you group them into a bundle, because by grouping the fibers you greatly increase their breaking strength......
And then you take that bundle of fibers and you twist it a little bit, because by twisting it, you increase its breaking strength even more.
解析:两个使马尼拉麻变得结实的方法,一是将纤维扎成束,另一是将束缠绕在一起
以上就是小编为大家整理了官方真题Official2托福听力Lecture2文本+题目+答案解析,大家可以边借助官方真题Official模考软件听音频看看自己哪些地方听不懂,然后来看看原文,同时对练习托福听力精听也是很有帮助的。最后,小站教育编辑预祝大家托福考试能取得理想的成绩。
更多最新,最in的托福资讯,关注公众号:小站托福(ID:xiaozhantuofu2015)
每日提分任务
专业提分资料
全程督学答疑