官方真题Official2托福听力Lecture1答案解析
第1题:主旨题
正确答案:C
对应原文:0'22"-0'40"While a person could describe his thoughts, no one else can see or hear them to verify the accuracy of his report. But one thing you can observe is muscular habits. What Watson did was to observe muscular habits because he viewed them as a manifestation of thinking.
解析:本文通过对于肌肉运动和人思考之间的关系,来阐明一个相关的理论。前半部解释肌肉运动和人的思考,后半部分引入名词观念运动。
第2题:重听-目的题
正确答案:B
对应原文:0'48"-0'52"You know, from larynx, in other words, related to the voice box.
解析:这里教授提到单词larynx,然后解释,换句话说,就是和喉头有关。是在给一个单词进行解释。
第3题:目的题
正确答案:C
对应原文:2'29"-2'40"What one finds in deaf individuals who use sign language when they’re given problems of various kinds, they have muscular changes in their hands when they are trying to solve a problem.
解析:教授解释一些人使用手语的原因是,当他们试图思考解决问题的时候,他们的手部肌肉发生变化。
第4题:细节题
正确答案:C
对应原文:3'16"-3'38"In particular, from where we’re sitting, imagine that you’re asked to think of our university library. Well, if you close your eyes and think of the library, and if you’re sitting directly facing me, then according to this notion, your eyeballs will move slightly to the left, to your left, ‘cause the library’s in that general direction.
解析:教授让学生们想学校的图书馆,他们的眼睛会不自觉地转向他们所思考的图书馆的方向。
第5题:目的题
正确答案:A
对应原文:3'50"-4'27"If you wish to impress your friends and relatives, you can change this simple process into a magic trick. Ask people to do something such as I’ve just described: think of something on their left; think of something on their right. You get them to think about two things on either side with their eyes closed, and you watch their eyes very carefully. And if you do that, you’ll discover that you can see rather clearly the eye movement—that is, you can see the movement of the eyeballs. Now, then you say, think of either one and I’ll tell which you’re thinking of.
解析:人们在思考的时候,也许会没有意识到一些微动作。教授所教的小把戏,就是表现出,人们没有意识到这些动作。
第6题:态度题
正确答案:D
对应原文:4'33"-5'0"But given everything we’ve been talking about here, one has to ask: are there alternatives to this motor theory—this claim that muscular activities are equivalent to thinking? Is there anything else that might account for this change in muscular activity, other than saying that it is thinking? And the answer is clearly yes. Is there any way to answer the question definitively? I think the answer is no.
解析:教授认为,这个理论很难被完全证实,也很难被彻底否定。肌肉活动不一定等同于思考。
以上就是小编为大家整理了官方真题Official2托福听力Lecture1文本+题目+答案解析,大家可以边借助官方真题Official模考软件听音频看看自己哪些地方听不懂,然后来看看原文,同时对练习托福听力精听也是很有帮助的。最后,小站教育编辑预祝大家托福考试能取得理想的成绩。
更多最新,最in的托福资讯,关注公众号:小站托福(ID:xiaozhantuofu2015)
每日提分任务
专业提分资料
全程督学答疑